Facebook konst del 3

Min inspiration kommer från filmen "Social Network" som vi nyligen kollat på innan vi fick facebookuppgiften. Eftersom att man skulle relatera uppgiften till någon av de sju dödssynderna så valde jag girighet. Grodan symboliserar girighet och färgen gul. 
Jag valde girighet eftersom att inspirationen kom från facebook och filmen "Social Network" och i filmen så får man ser hur otroligt mycket pengar facebook är värt och därför valde jag pengar. 
När man har mycket pengar kan man bli girig och därför tycker jag att grodan passar in så bra. Själva iden var att jag ville ha en pengahög och en groda över för att representera girighet. Desutom har grodan en guld/gul krona på huvet.

Sedan så tänkte jag att man skulle kunna ta en groda som ser lite kaxig ut eftersom att han är girig. För att alla ska fatta att det har med facebook att göra valde jag att ha med deras "logga".
Jag har arbetat med mitt projekt i photoshop och följt min planering.

När jag jobbade i photoshop så tog jag in bilderna från internet och sedan så redigerade jag dem med olika verktyg, tex att jag tog bort onödig bakgrund och lade till lite efekter så att det skulle se ut som om allt smälte ihop på ett bättre sätt och bli lite finare och ljusare. Jag är nöjd med resultatet av det.

Jag är nöjd med mitt projekt i hel helt. Det jag kunnat göra bättre är väl att planera lite mer och rita bilderna själv. Jag gjorde det ganska enkelt för mig genom att bara ta bilder från internet och sedan redigera i photoshop. Göra det hela lite svårare.

 



Facebook konst del 2


Facebook konst del 1

Jag har kommit upp med idén, att ta en groda som sitter på en hög med pengar. Eftersom att Grodan representerar girighet och det är en av desju dödsynderna. Facebook i sig är värd flera miljarder.
Idag: Hitta material
Nästa gång: Redigera materialet
Näst nästa gång: Redigera materialet
Näst sista gång: Klippa ihop bilden
Sista gången: Klippa ihop och gå igenom bilden efter små detaljer.

RSS 2.0